Oesterman

Geschikt voor: recepties en diverse evenementen.

Het concept 'Oesterman' is begin jaren negentig ontstaan en is niet meer weg te denken op uw evenement. Over smaak valt niet te twisten dus niet iedereen zal oesters lusten. Toch weten zij heel goed mensen aan te voelen en iemand een eerste oesterbeleving te laten ervaren die men nimmer zal vergeten. Het kan een mooi begin zijn van hun oesteravontuur.

 

Gemiddeld worden er tussen de 100 en 150 oesters per uur gekraakt. Onze oesterman heeft alle benodigdheden bij zich en zorgt dat het uw gasten aan niets ontbreekt.

 

De oesterman vertelt onder het open maken verhalen over oesters en zorgt voor sfeer en vermaak.


Champagne meisje

Geschikt voor: openingen, huwelijksfeesten, recepties en diverse evenementen.

 

De Champagnemeisjes verwelkomen uw gasten graag met een vers ingeschonken glas Champagne en een elegante glimlach.

Zij zijn stijlvol gekleed met een zwart lederen schort, een mand met glazen en voorzieningen voor de flessen. Zij zorgen er voor dat uw gasten zich vanaf het eerste moment op hun gemak voelen. Ook lopen zij tussen uw gasten om hun glazen bij te schenken. Dit alles is volledig op uw wensen aan te passen. De Champagnemeisjes zijn een zeer mooie aanvulling op bijna ieder evenement.


Chocolade proeverij/workshop

Kattentongen, pralines, pure chocolade... een genot voor de liefhebbers.

Columbus bracht de cacaoboon naar Europa, waar het in de 18e eeuw populair werd als genot- maar ook als geneesmiddel. De smaak van chocolade breng bij velen een glimlach op de lippen.

Witte cacaoboter, melk en pure chocolade, chocolade met specerijen en koffiesmaak, warme chocoladefondue met tropisch fruit en andere heerlijkheden.

Tijdens het maken van chocolade truffels, die de gasten mee naar huis nemen, serveren wij heerlijke warme chocolademelk met een verrassing en geurige koffie. Onze specialist vertelt u alles wat u weten wilde over deze lekkernij, waar de Markies de Sade wel raad mee wist.

 

Workshop informatie:

                                                                           Duur van de workshop: vanaf 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

       Aantal personen : 10-120

 


Whisky proeverij

geschikt voor bedrijfsfeesten en mannen aangelegenheden 

De Whisky Proevers komen graag bij u thuis of op een locatie voor de verzorging van een gezellige en/of een professionele whiskyproeverij of whiskyworkshop. 

Zowel voor de beginnende als voor de wat gevorderde whiskyproever hebben wij een leerzame of ontspannende presentatie.

Ook voor uw bedrijfsfeesten, vrijgezellenparty of familiefeest kunnen wij voor u van betekenis zijn. 

Tijdens een Nosing & Tasting op locatie wordt op educatieve wijze, met gebruik van beamer, een uitleg gegeven over het distilleren van whisky, de verschillende soorten whisky en het proeven en onderscheiden daarvan.  

 

Workshop informatie:

                                                                           Duur van de workshop: vanaf 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

      Aantal personen : 10-80


Wijnproeverij

Geschikt voor: bedrijfsfeesten,  culinaire evenementen en verjaardagen.

Een wijnproeverij wordt gehouden onder het motto:" wijnproeven is leuk, lekker en leerzaam". Dat is de leidraad voor al onze wijnproeverijen. De wijnproeverij wordt in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat u eerst een inleiding krijgt over het product dat u gekozen heeft, met daarbij informatie over geschiedenis en productie. Daarna krijgt u uitleg over de proeftechniek en vervolgens gaan we echt aan de slag met de wijn, door gezamenlijk te proeven en te beschrijven wat we proeven.

We gaan tijdens de wijnproeverij in op onderwerpen zoals:

Verschillende druivenrassen, het proces, het bewaren en veel meer.  

Deze workshop is voor u de kans om vragen over wijn te stellen die u altijd al hebt willen vragen.

Om een en ander te structureren gebruiken we tijdens de wijnproeverij een "geur- en smaakwijzer" en een proefformulier om notities te maken zodat de wijnen duidelijker kunnen worden beschreven. Misschien herkent u hierdoor later zelfs een wijn.

Wij werken met kwaliteitswijnen en deskundig personeel, om voor de gasten een optimaal plezierig en memorabel evenement neer te zetten.

Een wijnproeverij kan worden gehouden op basis niveau tot gevorderd niveau.

 

Workshop informatie:

                                                                           Duur van de workshop: vanaf 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

                           Aantal personen : vanaf 10 personen


Sigarenproeverij

Geschikt voor een bedrijfsfeest of culinair evenement.

In deze sigarenproeverij of sigarenworkshop gaan we eens rustig rokend in op de verschillen tussen de types en stijlen sigaren. Longfiller, Shortfiller, Hollandse sigaren en Cubaanse sigaren, tabaksoorten en herkomstgebieden. Er valt inderdaad heel wat te vertellen. We bespreken ook hoe we een sigaar kiezen, aansteken en roken.

Ook als niet-roker bent u van harte welkom, we inhaleren namelijk niet! Maar genieten puur van de geur en smaak van de sigaren.

 

Het is mogelijk de sigaren proeverij uit te breiden met een Whiskey proeverij, daarbij proeven we een aantal single malt whisky's en bedenken we hoe en waarom deze bij de sigaren passen. Wel een proeverij om even de tijd voor te nemen. Met hier en daar een klein hapje om de maag te plezieren neemt veel tijd in beslag. 

 

Workshop informatie:

                                                                                  Duur van de workshop: minimaal 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

                              Aantal personen : minimaal 10 gasten


Kaasproeverij

Geschikt voor een bedrijfsfeest of culinair evenement.

Voor de echte Bourgondische kaasliefhebber!

Wat is affinage? Wat zeggen korst, structuur en kleur van de kaas over de smaak? Wat is de beste temperatuur om kaas te serveren?  Onze ervaren en bevlogen kaasspecialist vertelt het u graag tijdens een Bourgondische kaasproeverij.

Uiteraard heeft u daarbij zelf ook een heerlijk stuk kaas in uw hand. Want na een boeiend verhaal over het rijpingsproces, de verschillende kaassoorten en de ideale serveertemperatuur is het tijd om een aantal verschillende kazen te proeven!

U proeft tijdens de kaasproeverij verschillende buitenlandse en boerenkazen.  Van een eenvoudige boerenkaas tot een verfijnde gastronomische lekkernij. Tijdens het proeven is er brood en water aanwezig om uw smaak te neutraliseren. Wij kunnen de kazen ook laten vergezellen door een paar mooie glazen wijn. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij zorgen voor een smaakvolle, Bourgondische middag of avond!

 

Workshop informatie:

                                                                           Duur van de workshop: vanaf 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

       Aantal personen : 10-120


Cocktail workshop/bar

Op iedere locatie en voor elke gelegenheid kunnen we voor u en uw gezelschap een geweldige dranksensatie creëren. Op de voorgrond als publiekstrekker of juist op de achtergrond voor een bijzondere beleving, de keuze is aan u!

De cocktails die gemaakt worden zijn geheel in stijl van de gelegenheid en overtreffen uw wensen en verwachtingen. Klassieke, hippe, vernieuwende of zelf bedachte cocktails zullen van uw event een onvergetelijke herinnering maken.

 

       Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons een cocktail workshop te boeken:

                                                                 

Workshop informatie:

                                                                           Duur van de workshop: vanaf 1 uur, afhankelijk van uw wensen. 

       Aantal personen : 10-150


Sushi workshop / proeverij

Voor groepen bestaande uit minimaal 10 personen is het mogelijk een groepsworkshop sushi maken te boeken. Onder begeleiding van een professionele docent gaat u zelf aan de slag. Tijdens het maken, gaat u natuurlijk ook meteen proeven, dus de workshop is meteen een maaltijd. Wij vertellen u tijdens deze workshop hoe u verschillende sushi maakt en over diverse Japanse tradities en gebruiken. Aan het einde van de workshop, is er de zogenaamde vrije ronde, waarin u alles nog eens kunt oefenen en nog extra sushi kunt maken voor thuis. 

Uiteraard krijgt u onze recepturen en het sushi matje mee.

 

Workshop informatie:

                     Duur van de workshop: vanaf 1,5 uur, afhankelijk van uw wensen en groep.

Aantal personen : 10-100